Sposób przygotowania

Kapustę poszatkowałam. Zagotowałam w wodzie z przyprawą uniwersalną. Doprawiłam przyprawami. Cebulę obrałam, zeszkliłam na maśle, dodałam pokrojoną kiełbasę i mięso z pieczonego kurczaka-zostało mi z obiadu. Podsmażyłam i wrzuciłam do kapusty. Wszystko gotowałam na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Dodałam powidła śliwkowe. Doprawiłam.

Smacznego :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iziona

    Śliwki to ja daję do bigosu, ale o powidłach pierwszy raz słyszę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    fajne polaczenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    matesko

    lubię
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Już staropolska kuchnia wspomina o dodatku powideł do bigosu - nadają fajnego smaku, bo są odparowane i skoncentrowane :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !