Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy, obieramy, siekamy i podsmażamy na oliwie z posiekaną cebulką i szczyptą soli. Ser żółty ścieramy na tarce.
Przygotowujemy naleśniki wg przepisu: 1 jajko, 1/2 szklanki wody, 1/2 szklanki mleka, 1 szklanka mąki i szczypta soli. Smażymy duże cienkie placki na patelni.
Na połowie naleśników rozkładamy posiekane pieczarki i żółty ser, przykrywamy drugim naleśnikiem, składamy brzegi i rolujemy. Każdego krokieta maczamy w roztrzepanym jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej i smażymy na oleju do zarumienienia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smacznie
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    rewelacyjne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo apetycznie wyglądają.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pyszneee
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    moje ulubione krokiety, z tym ze wole grzyby lesne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    do tego szklanka barszczu i można się rozpłynąć w zachwytach ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Mój mąż z takich krokiecików by się ucieszył.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !