Sposób przygotowania

Naleśniki całkowicie wystudzić.

Ogórka umyć, obrać, wybrac ziarenka i pokroić w drobniutką kosteczkę, zasolić i zostawic w miseczce na ok. 2 godziny. Po tym czasie odcedzić na sitku.

Umyte rzodkiewki i paprykę również pokroić w drobniutka kosteczkę, koperek i szczypiorek posiekać i wymieszać wszystko z ogórkiem. W osobnej misce zmieszać serki, można doprawić pieprzem.

Każdego naleśnika smarować dość grubo serkiem (ok. 0,5cm) i posypać pokrojonymi warzywami, zwinąć w ciasny rulon, a każdy rulon zawinąć w folię aluminiową i wstawić na kilka godzin do lodówki.

Sos włoski przygotować wg przepisu i dodac do niego zmiażdżony czosnek, wymieszać.

Wyjąć roladki z lodówki, pokroić każdą ostrym nożem ukośnie i połozyć na talerzykach, polać sosem włoskim i podawać od razu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Świetne przepisy:)) Masz talent -również do uwieczniania swych dzieł na fotografiach:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    domaskowa

    Dziękuję serdecznie, bardzo mi miło :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !