Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, nasmarować olejem, włożyć do dużego pojemnika i obsypać przyprawą do kurczaka. Wlożyc pokrojony boczek i obrane zabki czosnku. Kurczaka zabezpieczyć folią i włożyć na noc do lodówki.

Następnego dnia obracać kurczaka co jakiś czas.

Nastawić piekarnik na 180 stopni. Przygotować rękaw do pieczenia, włożyć do niego kurczaka z całą zawartością z piekarnika, zawiązać rękaw i włożyć do brytfanki lub na blachę. Kurczaka piec około 1 godzinki, na około 10 minut przed wyjęciem, rozciąć woreczek i rozchylic, żeby skórka się przypiekła.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !