Sposób przygotowania

Papryki, cukinię (wraz ze skórką) i cebule umyć, pokroić w kostkę. Zasypać cukrem i odstawić na noc, by puściły sok. Następnie odcedzić. Przygotować zalewę z cukru i octu, dodać do warzyw. Gotować 20 min na małym ogniu, często mieszając. Dodać przecier i przyprawy. Gotować 8 min. Przełożyć do słoiczków. Pasteryzować ok. 5 min.

Z podanej porcji otrzymamy 12 słoiczków 0,4l.

Komentarze

  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Bardzo chętnie przygotowuję latem i jesienią jakieś nietypowe przetwory z kabaczków i cukinii - sosy, dżemy, pasty... Muszę koniecznie Twój przepis wypróbować ;)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    ja też muszę wypróbować bo przepis podoba mi sie bardzo
  • 4
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajny ,zawsze gotowy do użycia
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo mi sie podoba taki sosik ... podpowiedz mi jednak do czego oprócz makaronów używasz takiego sosiku
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Misiu do zapiekanek, czasem dodaję do zup.np. do gulaszowej:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    dziękuję czekoladko , mam sporo swojej cukini więc warto zrobić i mieć w zimie taki półprodukt
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawy ten sosik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !