Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z mozzarellą, pesto i boczkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
mozzarella 125 gram
pesto 6 łyżek
boczek 50 w kostkę
boczek 10 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z mozzarellą, pesto i boczkiem

Pierś umyć, osuszyć i podzielić na dwie części. W boku każdego fileta nożem zrobić nacięcie w połowie, tworząc kieszonkę.

Środek każdej kieszonki wysmarować pesto, do każdej z nich włożyć pokrojoną mozzarellę i boczek w kostce. Na dużym kawałku folii aluminiowej ułożyć obok siebie plastry bekonu, każdy filet posmarować pesto na wierzchu, z każdej strony i ułożyć na bekonie wierzchem w dół.

Boczkiem owinąć każdy filet i obrócić pierś z powrotem wierzchem w górę. Całość zawinąć w folię i włożyć do brytfanny lub na blachę - każdy filet osobno. Folię nakłuć z wierzchu ostrym nożem w kilku miejscach.

Piekarnik nagrzać do 175 stopni, po czym włożyć filety i piec 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak