Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę i włożyć umyte mięso, dodać sól i resztę przypraw oraz pół cebuli, zagotowac i trzymać na mniejszym ogniu jeszcze 20 minut.

Cebulę wyjąć. Marchew, pietruszkę i ziemniaka umyć, obrać z łupinek. Marchew i pietruszkę pokroić w kawałki lub zetrzec na tarce o grubych oczkach, ziemniaka pokroić w drobną kostkę. Do zupy dodać kaszę, zamieszać i dodać warzywa, gotować na małym ogniu 15 minut.

Po tym czasie dodać zieleninę - ja dodałam 2 łyżki posiekanego koperku, łyżkę posiekanej natki pietruszki i szczyptę otartego lubczyku suszonego.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !