Sposób przygotowania

Wątróbki umyć, osuszyć na ręczniku papierowym i oprószyć mąką. Na patelni roztopić masło, dodać pokrojoną w krążki cebulę, zeszklić i zdjąć na talerzyk.

Na ten sam tłuszcz włożyć wątróbki, podsmażyć na rumiano i dodać jabłko pokrojone w kawałki wielkości wątróbek, przesmażyć, oprószyć solą, dodać zeszkloną cebulkę i na to wszystko wlać wodę, zagotować, aż utworzy się delikatny sosik, przykryć i dusić razem 2 minuty. Podawać od razu z ziemniaczkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    qrasnqleq

    Wątróbki generalnie nie jadam, ale te jabłka...może zmienią moje nastawienie do tej potrawy... :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !