Sposób przygotowania

Kaszę ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Seler odsaczyć, jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, ogórek, cebulę i wędlinę pokroić również w kostkę.
Wszystkie składniki wsypać do większej miski, na wierzch drobno pokrojoną cebulę ,posolić po wierzchu, ogstawic na chwilę.
Sos:
majonez rozcienczyć z mlekiem do uzyskania półpłynnej konsystencji, dodać rozdrobniony czosnek, posiekane listki bazyli, doprawić cukrem, solą i ostra papryką.

Wymieszać skladniki z sosem.

W salatce kasza nie jest bardzo wyczuwalna, ale za to jest bardzo syta.
Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Janek

    świetna!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !