Sposób przygotowania

9 czubatych łyżek majonezu
3 czubate łyżki kwaśnej śmietany 18%
8 łyżek groszku konserwowego
80g grzybków marynowanych (najlepiej borowików)
2 ogórki kiszone
kilka gałązek szczypiorku (opcjonalnie pół cebuli zamiast szczypiorku)
świeżo mielony pieprz czarny




Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać odsączony groszek konserwowy i delikatnie wymieszać.

Grzybki odsączyć z zalewy i drobniutko posiekać. Ogórki osuszyć i obrać ze skórki i pokroić w równie drobną kosteczkę, co grzybki, szczypiorek (cebulkę) także posiekać i wszystko razem dodać do sosu śmietanowo-majonezowego.

Całość delikatnie wymieszać, dodać świeżo mielony, czarny pieprz, wymieszać jeszcze raz i wstawić do lodówki pod przykryciem do czasu podania.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !