Sposób przygotowania

Cukinię dokładnie myjemy i - jeśli ma twardą, grubą skórkę - obieramy a następnie kroimy w plasterki o grubości ok. 1,5 cm. Bułkę tartą mieszamy z solą, pieprzem i mieloną papryką. W tak przygotowanej mieszance panierujemy plasterki cukinii i smażymy na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Gdy cukinia zrumieni się z jednej strony przewracamy ją na drugą a na opieczonej stronie układamy plasterek obranego ze skórki pomidora i plasterek /lub szczyptę startego/ żółtego sera. Patelnię nakrywamy przykrywką do czasu aż cukinia opiecze się a ser roztopi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    superowe :) uwielbiam takie potrawki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    muszę wypróbować na mojej cukinii :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !