Sposób przygotowania

3 podwójne piersi z kurczaka delikatnie rozbić i rozłożyć na natłuszczoną brytwankę o wymiarach 23x38 cm. Posolić i popieprzyć.
Pieczarki pokroić w plasterki i troszeczkę podsmażyć na maśle. Wyłożyć na piersi z kurczaka.
Mieso mielone wymieszać z kukurydzą i groszkiem i doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na pieczarki.
Na mięso mielone układamy żółty ser w plasterkach
I na koniec rozbijamy cienko 2 podwójne piersi z kurczaka i układamy na żółtym serze. Solimy i pieprzymy.
Dajemy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 1 godziny i 45 minut. Z takiej brytwanki wychodzi 21 porcji (ja kroję wzdłuż na 3 paski i w poprzek na 7 paseczki).

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    super, pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    niezla miesna zapiekanka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    wygląda rewelacyjnie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Bardzo apetyczna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !