Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć w 1 łyżce ciepłej wody i odstawić na kilka minut w tym czasie przesiać mąkę i wymieszać z solą oraz cukrem. Do miski z mąką dodać jajko, kefir o temperaturze pokojowej i drożdże, wyrobić gładkie ciasto i odstawić na minimum 90 min do wyrośnięcia po tym czasie uformować bochenek i delikatnie posypać po wierzchu mąką.
Piekarnik nagrzać do temp.200st i do gorącego wstawić chleb, piec 40 min po upieczeniu zostawić do wystudzenia.

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jak ja lubię domowy chleb :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pycha lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !