Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Boczek i podgardle ugotować (prawie na miękko) nie dopuszczając do wrzenia.
Wątrobę sparzyć 10 minut w powstałym wywarze.
Odparować wywar do 1/2 litra i wsypać grysik.
Mięsa i wątrobę przestudzić i zmielić na drobnym sitku 4-5mm.
Cebulę posiekać, podsmażyć i również zmielić.
Całe zmielone mięso, cebulę, grysik i przyprawy wymieszać i napełnić masą słoiczki.
Zapasteryzować godzinę (nie dopuszczając do wrzenia), schłodzić, a po upływie doby zapasteryzować powtórnie.

Komentarze

  • 2
    imgp6567-kopia
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Zapraszam wszystkich chętnych do przejrzenia moich przepisów i znalezienia wśród nich czegoś smacznego dla siebie :) *</b>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !