Sposób przygotowania

Mięso myjemy nacieramy musztardą wymieszaną ze zmiażdżonym czosnkiem ziołami solą,pieprzem i odstawiamy na trzy godziny do lodówki,następnie mięso sznurujemy azrumieniamy je na tłuszczu w dużym rondlu,wlewamy trochę gorącej wody przykrywamy i dusimy na małym ogniu.Po półtorej godziny dookoła mięsa układamy obrane ziemniaki i cebulę pokrojoną w talarki oprószamy je solą i pieprzem dodajemy liść laurowy i wstawiamy do gorącego piekarnika na godzinę.W czasie pieczenia ziemnaiki obracamy.Miękką już pieczeń po zdjęciu nici kroimy w plastry,układamy na półmisku otaczamy ją ziemniakiami i polewamy przecedzonym sosem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.Podajemy z surówką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !