Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa myjemy. Z papryk wydrążamy nasiona i kroimy na mniejsze kawałki , wrzucamy do blendera , dodajemy papryczki chili , 2 obrane ząbki czosnku oraz wlewamy śmietankę i miksujemy na gładką masę , wlewamy ją do garnka , dolewamy wodę , przyprawiamy solą ,pieprzem, sypką papryką , oraz dodajemy koncentrat pomidorowy . Wszystko zagotowujemy. W tym czasie mięso myjemy i kroimy na małe kawałki , wrzucamy na patelnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem , smażymy aż się zrumieni . Mięso dodajemy do gotującej się zupy ,. Zupę wlewamy do talerzy i posypujemy natką pietruszki

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    tom

    fajna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię ostre zupy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !