Sposób przygotowania

soczwicę zalać szklanką wody i zostawić na noc,dodać liść laurowy,szczyptę soli ziołowej,pieprzu i całość zagotować i gotować przez 20min.pozostawić w wodzie do wystygnięcia,rostbef umyć doprawić solą,pieprzem i usmażyć na rozgrzanym oleju wystudzić i pokroić w cienkie plasterki,cebulę oraz czosnek obrać posiekać i zeszklić na oleju,przestudzić i wymieszać z octem,musztardą,posiekaną natką pietruszki oraz oliwą,doprawić solą ziołową i pieprzem do smaku soczewicę osączyć z wody i polać sosem na umytych liściach sałaty układać plasterki mięsa i soczewicę udekorować pomidorkami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Przepyszna sałatka
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fantastyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fantastyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !