Sposób przygotowania

Ziemniaki dobrze umyć i ugotować w osolonej wodzie w mundurkach , a z będą średnio miękkie . W tym czasie papryki czerwone umyć wydrążyć z pestek , pokroić wrzucić do blendera , dolać śmietanki , obrany ząbek czosnku , szczyptę papryki , umytą i posiekaną papryczkę chilli , sól i pieprz do smaku. Wszystko dobrze zmielić na gładką masę . Gdy ziemniaki się ugotują przekroić każdy z nich na pół i wydrążyć środek ziemniaka tak aby się nie rozwalił czyli ostrożnie . Farszem faszerujemy środek połówek ziemniaków .I układamy na talerzyku .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre są takie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !