Sposób przygotowania

Mięso wyłożyć do miski doprawić solą oraz pieprzem , wbić 2 jajka, dodać paprykę sypka do smaku . Śliwki umyć , wydrylować z pestek , i drobno posiekać , dodać do mięsa . Wymieszać całość i po garści mięsa ze śliwką ukręcić okrągłe pulpeciki które następnie lekko klepiemy by były lekko płaskie. Kotlety obsypujemy bułką tartą ,wykładamy na rozgrzana patelnię z oliwa i smażymy z dwóch stron aż się zrumienia , Po usmażeniu wyciągamy na talerzyk i dekorujemy posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam takie kotleciki! W Twoim wydaniu muszą być bardzo smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Fajny przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !