Sposób przygotowania

Wykonanie;
Patisony umyć odciąć im górę i wybrać miąższ ze środka. Mielone wymieszać z ryżem, osolić , następnie farsz włożyć do patisona.Patisony ułożyć w naczyniu i zalać bulionem do połowy i gotować aż będą miękkie/można je zrobić na parze z tym iż farsz mocniej przyprawić według uznania/
Sos;
margarynę roztopić i dodać mąkę zrumienić na złoty kolor, rozprowadzić bulionem, żółtko rozmieszać ze śmietaną i wlać do sosu po zagotowaniu dodać przyprawy i koperek. Patisony wyłożyć na talerz polać sosem.
Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    A ciekawe jakby zapiekane smakowały.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !