Sposób przygotowania

Pomidory osączyć, drobno pokroić. Cebulę obrać, posiekać. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać mięso. Dalej smażyć. Gdy mięso się przyrumieni, wymieszać z sokiem pomidorowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Szpinak lekko rozmrozić. Dusic 15 min na maśle. Dodać zmiażdżony czosnek i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem włożyć mięso, szpinak i pomidory. Piec 30 minut w rozgrzanym do 180 st piekarniku. 10 minut przed końcem pieczenia zapiekankę posypać serem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !