Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy, płuczemy, zalewamy wodą, zagotowujemy. Odlewamy wodę. Do garnka z kapustą wrzucamy ziele angielskie i listek laurowy. Wlewamy wodę - niedużo, tak aby kapusta się dusiła.
Włoszczyznę myjemy, ścieramy na tarce z grubymi oczkami, dorzucamy do kapusty. Boczek kroimy w kostkę wytapiamy tłuszcz. Skwarki przekładamy do kapusty. Na połowie tłuszczu dusimy pokrojoną cebulę, którą następnie dodajemy do bigosu. Na drugiej połowie tłuszczu podsmażamy obrany i drobno pokrojony rabarbar.

Gdy kapusta i warzywa są miękkie dodajemy rabarbar, doprawiamy do smaku, dodajemy posiekany koperek, ewentualnie zagęszczamy zasmażką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    ciekawa jestem jak na smak bigosu wpływa dodany rabarbar - chętnie bym spróbowała :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    tez jestemm ciekawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    lee-aa

    rabarbar dodaje kwaśny posmak, zastępuję nim cytrynę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Uwielbiam rabarbar i kapustę, ale razem ich jeszcze nie łączyłam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !