Sposób przygotowania

Twaróg przekładamy do miseczki, dokładnie rozkruszamy go widelcem. Ogórek obieramy, trzemy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, wrzucamy do twarogu. Wlewamy 1 szklankę kwaśnej śmietany, mieszamy. Czosnek miażdżymy, oliwki kroimy w plasterki, wrzucamy do reszty. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Pastę wstawiamy do lodówki, aby się przegryzła (minimum na pół godziny). Gotową pastę podajemy do pieczywa. Możemy również faszerować nią pomidory, paprykę lub pieczarki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    super się komponuje z ciemnym chlebem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    robię taką bez oliwek, twój sposób też będę musiała wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    fajny :) z oliwkami na grecką nutę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    to jest pyszne, uwielbiamy taką :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gabi162825

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajne połączenie z tymi oliwkami
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubie różne pasty,pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    fajna pasta! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo dobra pasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !