Sposób przygotowania

Mięso wołowe i drobiowe przełożyć do sporej miski.
Dodać roztrzepane jajka, wyciśnięty czosnek, musztardę oraz przyprawy.
Wymieszać dokładnie i wyrobić masę.
Jeśli jest zbyt luźna - dosypać łyżkę bułki tartej lub dodatkową łyżkę grysiku.
Wyrobioną masę odstawić na 15 minut, aby kasza manna lekko spęczniała.
Z masy formować niewielkie płaskie kotleciki i smażyć (na rumiano) na suchej patelni lub na grillu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    majeczkamp

    Skuszę się i zrobię w tym tygodniu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam takie kotleciki! W Twoim wydaniu muszą być bardzo smaczne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    pożyczam przepis ;)
  • 0
    21897_431167996939198_1031300874_n
    Opublikowano

    jolanta53

    Serdecznie zapraszam do przejrzenia mojej księgi :) Każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    21897_431167996939198_1031300874_n
    Opublikowano

    jolanta53

    Jeśli można mi Ciebie zacytować ;) ... narazie zbieram wasze przepisy, ale jak wreszcie siądę na dłużej, to podzielę się także moimi :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smaczne i sdrowe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !