Sposób przygotowania

Łososia podzielić na 2 równe kawałki, włożyć do miski , wcisnąć sok z całej pomarańczy razem z miąższem i sok z połowy cytryny. Posypać pieprzem cytrynowym i solą, zostawić w lodówce na całą noc.

Ziemniaki wyszorować , pokroić na ćwiartki , skropić oliwą i posypać solą , wstawić do piekarnika na 180 stopni i piec do miękkości i złotego koloru

W naczyniu do gotowania na parze zagotować wodę , łososia ułożyć na szklanym naczyniu , przykryć i gotować około 15 minut, aż ryba będzie miękka.

wszystko ułożyć na talerzu i podawać z ulubioną sałatką , na zdjęciu sałata pekińska z kukurydzą i chrzanowym sosem.

Smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !