Sposób przygotowania

na patelni rozgrzać masło i wrzucić opłukany i osuszony na sicie ryż dodać drobno posiekaną cebulę i paprykę wymieszać i smażyć ok.10min.po tym czasie dodać posiekaną natkę pietruszki,sól i pierz do smaku,posiekane migdały zalać szklanką przegotowanej i gorącej wody wymieszać i gotować na wolnym ogniu 10min.osączyć na sicie,mostek z żeberkami umyć natrzeć roztartym z sola czosnkiem i nadziewać osączonym ryżem z warzywami włożyć do brytfanny polać sokiem pomidorowym rozcieńczonym z odrobiną wody wstawić do piekarnika i upiec w temp.190st.ok.2,5godz.co jakiś czas podlewając wytworzonym sosem z pieczenia mięsa.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !