Sposób przygotowania

Warzywa obrać, pokroić na kawałki. Rozgrzać na patelni 2 łyżki oleju, wrzucić cebulę i zeszklić ją, mieszając. Dorzucić pokrojoną paprykę., łyżkę papryki w proszku., liś laurowy, dolać 2 szkl wody, zagotować. Wypatroszoną rybę podzielić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem a następnie obtoczyć w mące z reszta papryki. Olej rozgrzać na patelni, rybę obsmażyć krótko na dużym ogniu i przełożyć do sosu paprykowego. Dusić na małym ogniu ok 8-10 min pod przykryciem. Śmietanę wymieszać z łyżeczką mąki, dodać do sosu, podgrzać, przyprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !