Sposób przygotowania

Umyte podudzia obrać ze skóry, wytrybować i pokroić w kostkę.
3 łyżki oleju z pomidorów wlać na patelnię, rozgrzać go i wrzucić mięso.
Podsmażać je od czasu do czasu mieszając.
Gdy mięso się zrumieni dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
Następnie papryki umyć, usunąć z nich gniazda nasienne i również pokroić w sporą kostkę.
Wszystko chwilę smażyć a gdy papryka lekko zmięknie dorzucić pokrojone pomidory odsączone z oliwy.
Na koniec dodać wszystkie przyprawy i sos chili oraz pietruszkę i dusić około 5-7 minut.
Makaron ugotować, przelać zimną wodą i odcedzić.
Na talerz nakładać makaron i potrawkę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolinka111

    smacznie i kolorowo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    i znów pięknie podane danie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !