Sposób przygotowania

Gruszki obieramy, kroimy na ćwiartki i wycinamy gniazda nasienne. Skórkę z pomarańczy kroimy na cienkie paseczki Wino mieszamy z octem winny, dodajemy skórkę pomarańczową i zagotowujemy. Do wrzącej zalewy dodajemy gruszki i gotujemy do czasu aż owoce staną się przeźroczyste. Gruszki wyjmujemy, układamy w słoikach. Do wina z octem winnym dodajemy pozostałe przyprawy i zagotowujemy. Gorącym płynem zalewamy owoce w słoikach. Zakręcamy i pasteryzujemy 20 min.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    fajny przeppis z tymi gruszkami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    proste, szybkie i smaczne ! TO LUBIĘ !!!
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !