Sposób przygotowania

Ser dwukrotnie zmielic w maszynce. Ucierając dodawać stopniowo po 1 jajku, stopione i przestudzone masło, śmietanę i makę. Na koniec dodać szczyptę soli i wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję taką jak ciasto na racuchy. Na głębokiej patelni rozgrzać olej i nakładać porcjami ciasto formując placuszki w taki sam sposób jak racuchy. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło z surówką lub sosem lub w wersji na słodko z cukrem lub konfiturami.

Komentarze

  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Lubię wszelakie placuszki, więc z pewnością by mi smakowały.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Lubię ciasto serowe na wszystkie sposoby.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    fajny pomysł, muszę zrobić jutro na śniadanko
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetyczne placuszki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetne placuszki i super nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ch?tnie spróbuj?
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    apetycznie wyglądają więc muszą być smaczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !