Sposób przygotowania

Kaczkę wymyć i pokroić na kawałki. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i solą. Odstawić do lodówki na godzinę.
Obsmażyć na margarynie. Ułożyć w rondlu i polać nalewką z kwiatów czarnego bzu. Dolać jeszcze pół szklanki wody- szczelnie przykryć pokrywką i dusić około pół godziny. Po tym czasie posypać majerankiem, sprawdzić czy jest odpowiednio słona, poprzekładać w rondlu kawałki na druga stronę i dusić dalej aż do miękkości.
Nalewka sprawi, że mięso z kaczki będzie aromatyczne, delikatne i lekko słodkawe. Polecam.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    rewelacja, bardzo bym skosztowała
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo intrygujące :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Chyba muszę zrobić nalewkę z bzu:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !