Sposób przygotowania

Masło z żółtkami i przyprawą kucharek utrzeć do białości, wsypać mąkę i wymieszać. Następnie dodać drobno posiekaną szynkę, natkę pietruszki, bułkę tartą oraz sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Łyżką nabierać ciasto formując podłużne kluseczki. Wrzucać do wrzącej osolonej wody, gotować 4-5 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podawać od razu po przygotowaniu polane stopionym boczkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    proste, szybkie i smaczne ! TO LUBIĘ !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !