Sposób przygotowania

Umyte pieczarki drobno pokroić.Szczypiorek i pietruszkę posiekać.Całość dusić na maśle,oprószyć mąką,wymieszać.Białka jajek ubić na pianę.Do pieczarek dodać śmietanę,żółtka,sól, sok z cytryny,gałkę muszkatałową i białka.Zaroodporną formę natłuścić i wysypać tartą bułką.Wlać pieczarki.Formę włożyć do rondla z gorącą wodą.Całość gotować około 1 godzWyjąć ostrożnie na półmisek.Podawać z sosem holenderskim lub innym,wg uznania.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawy ten budyń
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    dla mnie coś nowego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Musi być pyszny :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !