Lodówka

Sposób przygotowania

Surowe ziemniaki obieramy i trzemy na tarce. Jeżeli jest w nich dużo wody to usuwamy nadmiar. 1/2 kg ziemniaków gotujemy w osolonej wodzie w mundurkach. Jak są miękkie odcedzamy, chłodzimy, obieramy i mielimy maszynką do mięsa. Zmielone ziemniaki dodajemy do startych z dodatkiem soli. Wyrabiamy ciasto. Powstałego ciasta formujemy kuleczki i każdą obtaczamy w mące. Wodę gotujemy z dodatkiem soli i na wrzątek rzucamy kluski. Gotujemy ok. 20 min. i odcedzamy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam mniam;))
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smaczne kluski
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    na pewno smaczne są te kluseczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    romanrafal

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    misia53

    jak ja lubię takie kluski .... tylko nie zawsze mi fajne wyjdą...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !