Sposób przygotowania

Plastry karkówki posolić popieprzyć przyprawić papryką i przyprawą do grilla. Posmarować z każdej strony dość obficie musztardą i wstawić do lodówki -im dłużej tym lepiej. Smażyć na patelni z przykryciem tak aby każdej strony była rumiana. Wtedy dolać wody dość obficie i dusić pod przykryciem do miękkości. Z pozostałego wywaru zrobić sos poprzez dodanie mąki rozrobionej w niewielkiej ilosci wodzie i zagotowac. Na końcu dodać śmietankę.

Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszne mięsko:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    mocno przyprawiona to cos dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Smaczne to.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    czesto robie na pikantnie
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    smaczna karkówka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pyszne miesko :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    pyszne mięsko
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pyszna karkówka na ostro
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczne mięsko
  • 3
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    rewelacja!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    świetny obiad
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    lubię pikantne potrawy :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !