Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Margarynę rozpuścić i odstawić do przestudzenia. Letnie mleko przelać do miski, wbić jajko, dodać żółtko, wsypać cukry oraz sól, dodać pokruszone drożdże. Wymieszać. Stopniowo przesiewać mąkę (ilość zależy od gęstości ciasta) i mieszać. Wlać zimny tłuszcz. Wyrabiać łyżką drewnianą ciasto. Powinno być gęste i elastyczne. Oprószyć mąką i odstawić na 50 minut do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    nigdy nie dodawałam konfitur do tych klusek, muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    edi

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    uwielbiam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ale nabrałam apetytu na takie pampuchy....
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam takie kluski na parze :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już dawno nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    świetne;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    dzięki za pomysł na pyszny obiadek, zrobię jeszcze w tym tygodniu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ulaaa

    przepyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    bardzo smaczny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo lubię takie kluski.
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszne domowe kluski,pycha
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo takie lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    uwielbiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam takie kluchy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !