Sposób przygotowania

Śledzie moczyć w wodzie przez co najmniej 10 godzin, a następnie zlać wodę i moczyć przez kolejne 3 godziny w mleku.
Cebulę pokroić w plasterki, a następnie wraz z octem, solą, liśćmi laurowymi, słodką papryką, pieprzem zagotować.
Na filecie śledzia ułożyć plasterki ogórka, po czym zwinąć śledzie i spiąć wykałaczką.
Marchewki pokroić w plasterki, ułożyć na nich rolmopsy, a następnie zalać marynatą z cebulą. Pozostawić na 3 dni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    moje ulubione !
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    super smaczne śledzie
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    rewelacja
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    smaczne !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale bym teraz zjadła takiego rolmopsika
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    uwielbiam takie śledziki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !