Sposób przygotowania

Kromki chleba posmarować masłem, pokroić w kostkę i stawić np. w blasze do pieczenia do lekko nagrzanego piekarnika- zrobić z nich grzanki, tzn. wysuszyć i lekko zrumienić. Cebulę obrać, wypłukać, posiekać włożyć do rondla, dodać masło i dusić, do momentu zżółknięcia cebuli; gdy to nastąpi dodać do cebuli wcześniej przygotowane grzanki i dolać cztery szklanki wody- to wszystko gotować razem około dwadzieścia minut. Ugotowaną zupę zmiksować. Następnie zagrzać, żółtka rozczepać ze śmietaną i dodać do zupy. Podgrzać ale nie dopuścić do zagotowania. Doprawić solą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !