Sposób przygotowania

Do miski dodajemy mięso mielone wołowe i wieprzowe, dodajemy jaja, bułkę tartą, obrany i przepuszczony przez praskę czosnek, obraną i pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Dodajemy także bazylię, sól, pieprz i paprykę ostrą. Dokładnie mieszamy. Z farszu mięsnego formujemy kulki a następnie je spłaszczamy. Na patelni rozgrzewamy i smażymy na niewielkim ogniu kotlety z obu stron po kilka minut.
Sałatę, szczypiorek i rzodkiewkę dokładnie myjemy i osuszamy. Ogórka obieramy i kroimy drobną kostkę. Rzodkiewkę kroimy w cienkie talarki, szczypiorek drobno siekamy a sałatę rwiemy. Wszystko mieszamy, dodajemy maślankę, a także sól, pieprz i paprykę ostrą do smaku. Dokładnie mieszamy. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    justys759

    pycha ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Janek

    proste i smaczne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !