Sposób przygotowania

Szynka z mielona 500 gram
jajko1 sztuka
bułka tarta 100 gram do mięsa
pół szklanki wody letniej
sól . pieprz, papryka
mini kostka czosnku
przyprawa do mielonego mięsa
Szynkę umyłam zmieliłam dodałam jajko sól pieprz, paprykę czerwoną mieloną wyrobiłam farsz. do miseczki wlałam pół szklanki wody dodałam do niej bułkę tartą poczekałam aż napęcznieje i wymieszałam z mięsem. Kostkę mini czosnek wyjęłam z papierka i pokruszyłam na mięso.Posypałam przyprawa do mielonego i znowu wymieszałam . Patelnie rozgrzałam wlałam oliwę z oliwek i mięso obtaczałam w bułce tartej i na patelnie smażyłam z obu stron na rumiany kolor . Kotleciki wyszły miękkie :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !