Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:

Oczyszczony, umyty i osuszony filet z łososia norweskiego pokroić na cztery równe części. Zamarynować we wszystkich składnikach marynaty i odstawić na 4-6 godzin.

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę, czosnek i chili, dodać smardze oraz ser gorgonzola i całość smażyć przez około 5 minut. Następnie wlać wino i śmietanę, gotować do momentu odparowania wody. Gdy sos zgęstnieje dodać szpinak, suszone pomidory i parmezan. Całość doprawić do smaku.

Łososia piec 20 minut w temperaturze 180ºC lub usmażyć na patelni grillowej. Tak przygotowaną rybę podawać z sosem gorgonzola ze smardzami i szpinakiem. Udekorować czarnym kawiorem i limonką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    zjadłoby się niamm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !