Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Mąkę wsypujemy do wcześniej przygotowanej miski. Drożdże rozdrabniam do szklanki i zalewam letnim mlekiem mieszam dokładnie aż do całkowitego rozpuszczenia. Zawartość szklanki wlewam do naczynia z mąką, dodaje sól oraz łyżeczkę oleju. Całość dokładnie rozrabiamy (około 10-15 minut) aż do uzyskania odpowiedniej gęstości. Zostawiam pod ściereczka na 20 minut do wyrośnięcia.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    ciekawe:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Jest inna a ja lubię zmieniać
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    bardzo smakowita:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pomysłowa odmiana dla tradycyjnej pizzy. Z chęcią ją wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !