Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta twarogowa z wasabi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 100 g
wasabi do smaku
chrzan ze słoiczka do smaku
sól
pieprz
twaróg 150 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta twarogowa z wasabi

Masło pozostawić w cieple, aby zmiękło.
Twaróg ucierać mikserem z dodatkiem chrzanu, dodając stopniowo masło, sól i pieprz.
Kiedy masa będzie dokładnie połączona, doprawić do smaku wasabi.
Przełożyć pastę do małej salaterki i wstawić do lodówki, aby stężała.

Podawać do kanapek oraz pieczonych i gotowanych ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 05.04.2013 19:55
Pycha, moje smaki :)
safcia 06.08.2012 21:42
uwielbiam wasabi
Habibi 30.05.2012 08:20
Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)
Habibi 29.05.2012 10:48
Jest ;)
ewka1978 29.05.2012 10:38
może być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak