Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z solą. Drożdże zasypać cukrem i odstawić na 5 minut po czym rozpuścić je w 3/4 szklanki letniego mleka.W misce z mąką zrobić miejsce i wlać rozczyn, a następnie rozczyn lekko posypać mąką. Odczekać 10-15 minut aż rozczyn lekko podrośnie. Następnie dodać jajka i wymieszać ciasto, Gdy ciasto będzie za gęste dodać mleka. Gdy ciasto ma właściwą konsystencję odstawić je na 1 godzinę w ciepłe miejsce, miskę można przykryć ręcznikiem. Gdy ciasto wyrośnie, nakładać na patelnie placki i smażyć na oleju na złoto z obu stron. Usmażone racuszki posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !