Sposób przygotowania

Krewetki osączamy z zalewy, wrzucamy do blendera, wyciskamy sok z 1 cytryny i miksujemy. Zmiksowane krewetki przekładamy do miseczki, dodajemy tyle śmietany, aby powstała dość gęsta masa. Doprawiamy do smaku tartym chrzanem, pieprzem i solą. Natkę pietruszki drobno siekamy i dodajemy do pasty. Wszystko mieszamy i wstawiamy na około godzinę do lodówki, aby pasta się schłodziła i przegryzła. Pasta świetnie nadaje się jako przystawka. Możemy smarować nią pieczywo.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    musi być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam dania francuskie !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ciekawa pasta !
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    taka pasta moe byc interesujaca
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    brzmi genialnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    smaczne urozmaicenie kanapek
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pychota
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nie lubie krewetek,ale dla tych co lubią, to rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawi mnie bardzo smak takiej pasty

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !