Sposób przygotowania

Nie umiem / nie lubię fotografować zapiekanek. Choć bardzo je lubię i często robię to jak mam zrobić jakieś zdjęcie, to od razu mi się wszystkiego odechciewa. Nie da się ich ładnie, równo pokroić... zawsze się rozwalają... ale co do smaku musicie mi uwierzyć, że zapiekanka jest pyszna ;) Makaron łazanki gotujemy ok. 5 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy i układamy na spodzie naczynia żaroodpornego. Następnie cebulkę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na gorącym oleju. Lekko przyrumienioną cebulkę rozkładamy równomiernie na makaronie. Piersi kurczaka, myjemy, kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy na patelni. Po usmażeniu układamy w naczyniu żaroodpornym, robiąc kolejną warstwę. Następnie podsmażamy pieczarki pokrojone w plasterki, podsmażone przekładamy do naczynia. Całość zalewamy sosem meksykańskim. Na wierzchu układamy starty żółty ser lub plasterki. Zapiekamy ok 30-40 minut w 180 stopniach,

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    ładnie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    Smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !