Sposób przygotowania

Do wyparzonych litrowych słoików włożyć po 2 umyte pałki z kurczaka, dodać po jednej obranej marchewce przekrojonej na ćwiartki, po kawałku selera i po pół korzenia pietruszki.
Dodać po 1 ziarnie ziela angielskiego, po pół liścia laurowego, po 3 ziarna pieprzu i po łyżeczce jarzynki.
Dołożyć po kawałku naci selera, po kilka gałązek koperku, 2-3 gałązki zielonej pietruszki.
Wszystko zalać przegotowaną zimną wodą do 4/5 wysokości, wytrzeć brzegi i zakręcić wyparzonymi pokrywkami.
Wstawić do dużego garnka wyścielonego ręcznikiem lub ściereczkami, nakryć i gotować na małym płomieniu, uzupełniając wodę w trakcie parowania.
Czas gotowania 2,5-3 godziny.
Po ugotowaniu zgasić ogień i pozostawić słoiki do zupełnego ostygnięcia.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich przepisów :) *** Każdy znajdzie tutaj coś smacznego :)</b>
  • 2
    21897_431167996939198_1031300874_n
    Opublikowano

    jolanta53

    Super propozycja dla turystów :)
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Tak, właśnie pomysł bardzo dawno temu został wygrzebany z jakichś turystycznych poradników - oczywiście został zmodyfikowany, bo tam były kostki rosołowe, których nie używam, suszone jarzyny i ryż.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika79

    fajny przepis
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    I potem on jest na dłuzej bo pasteryzowany ?ile można go przechowywać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !