Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną płuczemy. zalewamy wodą i zagotowujemy. Następnie zlewamy pierwszą wodę, ponownie zalewamy wodą i gotujemy. Kapustę białą oczyszczamy i szatkujemy. Dodajemy do kapusty kiszonej i razem gotujemy, doprawiając przyprawami. Schab kroimy w niewielką kostkę i obsmażamy na rozgrzanym tluszczu, a następnie dodajemy do kapusty. Całość gotujemy. Kiełbasę kroimy w kostkę i rownież obsmażamy na rozgrzanym tluszczu. Dodajemy do gotującego się bigosu wraz z grzybkami. Całość gotujemy. Następie dodajemy śliwki. Mieszamy dokładnie i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy przyprawami do smaku.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    wygląda smakowicie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    Dobry bigosik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    pyszny bigosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pysznie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wspaniale rozgrzewa taki bigos po zimowym spacerze :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    lubię bigosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    uwielbiam!! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Dawno nie jadłem bigosu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !