Sposób przygotowania

Marchew obrać i pokroić w talarki. Boczek i marchewkę zalać dwoma litrami wody i gotować około 10 minut.
Dodać do garnka pokrojoną w plastry kiełbasę, pokrojony grubo czosnek, jeden duży pokrojony liść lubczyku, wlać barszcz i gotować około 20 minut. Po tym czasie rozrobić śmietanę z mąką i odrobina soli- zahartować paroma łyżkami barszczu i zabielić zupę.
Doprawić solą oraz pieprzem i wrzucić resztę posiekanego lubczyku. Zagotować i trzymać na małym ogniu 2/3 minutki. Podawać solo lub według uznania. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    bardzo lubię takie zupki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    przepyszna zupka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo dobra zupa !
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny barszczyk

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !