Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w plastry, oprószyć z obu stron solą i pieprzem, obsmażyć na oleju.

SOS:
10 suszonych borowików,
2 łyżki białego wina,
sól,
pieprz,
2 liście laurowe,
2 ziarna ziela angielskiego,
łyżeczka natki pietruszki,
po szczypcie: tymianku, rozmarynu i kurkumy,
400 ml wody,
łyżka mąki.

Grzyby namoczyć, obgotować i drobniutko pokroić. Mięso przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać grzyby oraz resztę składników. Dusić pod przykryciem ok. 30 min. Sos zaciągnąć mąką z odrobiną wody.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    takie bitki to bym zjadł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczny obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    lubię takie jedzonko :)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    lubię takie połączenie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !